Открехната беше вратата
и вятър се втурна отвън.
Разхвърля,
обърка листата,
отнесе ми сладкия сън.
Немирнико нощен, нечакан,
не бързай,
при мен остани!
Кажи ми защо си разплакан?
И теб ли преследват злини?...
И двама над белите листи
ще плачем със болка,
с тъга.
Ще пеем за пориви чисти,
несетно ще мине нощта!
© Славка Любенова Всички права запазени