11.08.2011 г., 0:46 ч.

Нощен крадец 

  Поезия » За деца
933 0 18

В тъмен дом се вмъкна

тихичко мишленце,

почна да тършува

с влажното носленце.

Пъхна в торбичка

сиренце, суджук,

за салата мушна

стръкче пресен лук.

Но не щеш ли Норис, старият котак,

с лапите го спипа

и натисна с крак.

- Цър-р-р-р - мишлето писна,-

искам адвокат!

Котаракът се стъписа -

ах, че мишче тарикат.

Поглед лош му хвърли,

дръпна му ухото,

после се размисли.

- Мяу, мяу-у-у -

гладно е горкото!

Взе, че му подаде

хляб и кашкавал,

нощният крадец си тръгна

ни жив, ни умрял.

 

На раздяла Норис тъй му рече:

- Не кради, ще си изпатиш вече!

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??