25.05.2021 г., 1:03 ч.

Нощна картина 

  Поезия
228 2 5

Не е нощ, а е черна дантела,

на звезди, не - златисти цветя

или черно лале, нежно вплело

аромат сред тревите в мечта.

 

Не е нощ, а изящно пиано

вае звуци, расте в тишина,

на луната от морската кана

капе слята любов в светлина.

 

Не е нощ, като стих се разлива

и във всяка минута блести,

не е нощ, миг тържествен се слива

с изгрев в розова мида почти.

© Милена Френкева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??