9.07.2008 г., 9:41 ч.

Нощна митология 

  Поезия
503 0 4

НОЩНА МИТОЛОГИЯ

 

Нощното мастило
разлива се от изток
върху чистия лист
на небосвода.

Сребърни звездици
пишат учебник
по Астрономия и
завършват космическото цяло.

Юпитер твори връз нощната
трева с романтика
и лятна сласт,
пригласят му щурци,
а весели цикади,
пеейки, се смеят.

Среднощен хладен повей
разлиства стаената трева
и хиляди комари, политащи
за нощната си дажба кръв,
устройват пищен пир за
прилепите гладни,
локиращи безвремие
в магичното пространство.

Отлитат с вятъра
безплътни бледи сенки
от мрачните кошмари,
въжделения...
отстъпващи на бледия
възник, роден
с надежди и желания.

© Атеист Грешников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??