Jul 9, 2008, 9:41 AM

Нощна митология 

  Poetry
475 0 4

НОЩНА МИТОЛОГИЯ

 

Нощното мастило
разлива се от изток
върху чистия лист
на небосвода.

Сребърни звездици
пишат учебник
по Астрономия и
завършват космическото цяло.

Юпитер твори връз нощната
трева с романтика
и лятна сласт,
пригласят му щурци,
а весели цикади,
пеейки, се смеят.

Среднощен хладен повей
разлиства стаената трева
и хиляди комари, политащи
за нощната си дажба кръв,
устройват пищен пир за
прилепите гладни,
локиращи безвремие
в магичното пространство.

Отлитат с вятъра
безплътни бледи сенки
от мрачните кошмари,
въжделения...
отстъпващи на бледия
възник, роден
с надежди и желания.

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??