31.01.2010 г., 18:38 ч.  

Нощна пеперуда 

  Поезия » Друга
1124 0 9

Нощта, със пеперудени криле,

докосва измореното ми тяло,

По-нежна е от майчини ръце.

Тъй дълго за покоя е копняло...

 

Прегръща ме жадувана тъма.

Отдавна знам - не топли светлината.

Боли от всяка следваща лъжа.

Ще бъде ли различно по-нататък?

 

Животът ни е просто кратък сън,

от който искам аз да се пробудя.

Ще полетя към пламъка навън!

Превръщам се във нощна пеперуда...

 

 

© Мария Вергова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??