25.04.2018 г., 17:58 ч.  

Нощна приказка 

  Поезия » Любовна
271 1 3

Със сребърни лъчи луна обгръща –
телата голи, изморени от сластта.
Полето става им уютна къща.
На тайна среща зрител е нощта.


Тревата с нежни ласки ги прегръща
на влюбени замества потни длани.
Щурци нашепват приказка все съща,
светулка после я разнася без покана.


И днес съм там – след толкова години

и спомените ме прегръщат за последно, 

отново връщам се към нощните картини, 

а после ще изчезнат с мен безследно.    

        
21. 04. 2018 година

 

© Светлан Тонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??