12.05.2023 г., 18:49 ч.

Нощни люляци 

  Поезия » Пейзажна
510 0 1

Вън спуска се вечерен здрач,

покрива люляци разцъфнали.

Луната пръска ярка светлина

в пълнолунната си същност.

 

И осветени в мрака цветове

от тихата и светлина погалени.

Полъхнати от нощни ветрове

поклащат сенките прошарени.

 

Като самодиви на нощта

напуснали са дневните усои,

играят в призрачната светлина

онези само нощни танци свои.

 

Навлязат ли те в нечий сън

дълбоко в нежните му тайни.

С целувки от вълшебна плът

разказват приказки омайни.

 

Размахват чудни меки цветове

които призрачната нощ извая.

Отвличат всеки в свои светове,

щом в сенките са го омаяли.

 

Доксаван от уханни нежни устни,

момински призрачно прекрасни.

От тях пази се няма да те пуснат,

че нежността неземна е опасна.

 

Преди да си потънал тихо в сън,

от люляк откъсни си клонче

Натопи го до леглото си с вода,

магията им мигом да прогони.

 

Щом слънцето огрее нежно заранта,

разцъфнали на светлината са красиви.

Но няма вече как да те омаят и сега,

разбрал си нравите им причудливи.

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??