27.07.2005 г., 22:47 ч.

Нощни пеперуди 

  Поезия
1033 0 7
Блести като сън тишината,
бар, чаша, дим, полумрак.
Зад него в реда на нещата
барманка сипва коняк.

Оглеждам ръцете и скришом.
Сръчни ръце, пианистки...
Пръстите дълги, безлично
подхващат бутилка с уиски.

Подхвърля е някак небрежно,
бих казал и с малко наслада.
Потрепват гърдите и нежно,
корсета ще пръснат - досаден.

Поръчвам си водка повторно.
Тя знае защо... и се смее.
Гърдите и някак неволно
над чашата се люлеят.

Трета бих пийнал... и още,
усмивката й ме подлуди.
Очите ни се срещат - нощ е,
а ние... нощни пеперуди.

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??