20.07.2007 г., 14:01 ч.

Нощно откровение 

  Поезия
607 0 6
Среднощно тъжно откровение,
в мрака скрито от човешка суета,
изречено в далечно измерение
с един слушател - жълтата Луна.
Звездите не поискаха да слушат
за чуждите и жалки грехове,
а някъде във сянката се гушат,
далече от нелепи страхове.
Странен, разпокъсан монолог,
душата ми заключена отвори,
а Луната бди със поглед стро г-
кимна май... или ми се стори?
Може би си търся оправдание
или нечие съгласие си прося?
А тя със мълчаливо порицание
отгоре отговаря на въпроса.
Монотонност в думите отеква,
продължавам и не мога да се спра,
изливам себе си, така олеква,
а след това спокойна ще заспя.

© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??