1.05.2019 г., 10:46 ч.  

Нощта 

  Поезия
177 0 6

Нощта е красива

Нощта е нетрайна

Нощта е ревнива

и нивга безкрайна

Нощта е контеса*

капризна, омайна

За някой метреса

за други принцеса

Нощта е сестрица

и майка, във нужда

Нощта е сълзица

и вас тя събужда.

 

__________________________________

* - контеса - съпруга на Граф( Конт), благородническа титла през Средновековието.

Съществува и днес. В Италия.

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??