21.01.2005 г., 19:49 ч.

Нощта е ден 

  Поезия
893 0 0
Нощта е ден, когато заблестят
очите ти.
И става светло във душата ми.
Звънят камбани от небесни храмове,
където боговете
молят се за опрощение,
потърсили онази
за която се воюва.
Грешни,
като хората и точно толкова
подвластни на светлото
...и тъмното във нея.
Любов!
Сега е ден, защото ме горят очите ти.
Отвън звездите се споглеждат.
Луната, като малко слънце се търкаля
сред синьото поле и пухените облаци.
Гориш!
Звънят камбаните...
Прославят твойта
Вечност!

© Лили Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??