18.08.2009 г., 22:29 ч.

Нощта и аз 

  Поезия » Любовна
519 0 2

Нощта отново се надвесва смръщено.

Пак тропа по прозореца да ù отворя бързо.

Дори и тя не знае, че е  вътре вече

и иска да се вмъкне в стаята, да не измръзне.

 

Горката, даже не е забелязала -

след себе си тя носи неприятен хлад.

Но тя не знае, никой никога не ù е казал,

че този студ принадлежи на нейния далечен свят.

 

И ето я - отново пред вратата ми.

Стои измръзнала и чака мен.

А аз отдавна съм отвън със нея.

И моля се да бъде светъл ден.

 

И ето, че нощта си тръгва.

Нахлува във очите дневна светлина.

И всичко е отново тъй болезнено...

По-скоро искам да е тъмнина!

 

Разбираш ли въобще какво ти казвам?

Нощта е тук, след нея пак е ден.

Аз все съм тук, не мърдам от леглото си.

Къде си ти, не знам,  но си без мен...

© Елица Златанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??