22.01.2022 г., 17:49 ч.

В очакване на дъжда 

  Поезия » Любовна
620 6 11

Нощта се спусна като пеперуда,

до прозореца потънал в тишина,

с целувката си изумрудена

целуна  набръчканата самота.

 

Тя в този миг, като видение

събра в шепи  капчици живот,

изплакна ми очите пресушени,

както дъждът надвесеният свод.

 

На струйки мракът се разкъса

виждам ясно, образът във мен,

и блясъкът на утринта лъчиста,

събуди топли спомени за  теб.

 

Огънят на залеза ме покори,

пламъкът му ближе моите устни,

пропукват в косите ми искри,

дорде дъждът над мен се спусне!

© Миночка Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??