9.02.2019 г., 23:27 ч.  

Носталгично 

  Поезия » Любовна
279 1 2

 

 

Първата любов не се повтаря

и до гроб е първата целувка!

Споменът за тях не се забравя!

Тръпката, и първата милувка!

 

Раните кървят и не зарастват,

често и сърцето те боли!

Те със нас в годините порастват,

и горчат солените сълзи

 

по отминалата вече младост,

по любов от друг несподелена!

По забравена отдавна радост

в миналото някъде пленена!

 

Помни се и първата жена,

ласките и нежни и горещи!

Помнят се прегръдките в нощта!

Помнят се вечерите на свещи!

 

С времето остават само те

спомените сиви, черно бели

литнали към синьото небе,

като птици волни полетели!

 

08.02.2019 г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Усетих тази носталгия, Гога! Поздрави!
  • Хубаво е. И при жените е така... Мисля, че липсва едно "К".Просто техническа грешка. Много нежни рими. Благодаря!
Предложения
: ??:??