Какво си ти за мен,
какво съм аз за теб.
Сега се питам пак
сама накрай света.
Какво е да си там,
обиждан, поруган.
В чуждата страна
и чужди хляб познал.
Какво е самота,
да лягаш, ставаш сам
и всеки божи ден
се раждаш и умираш.
И нека Бог помага
дочул молбите наши,
да стъпим пак на прага
на бащината къща.
© Хари Спасов Всички права запазени