13.09.2023 г., 8:20 ч.

Носталгията на едно чене 

  Поезия » Пародии, Свободен стих
205 1 2



На баба пошът в раклата почива
заспал и леко хъркащ при това.
Тя е модерна вече, инфлуенсърка,
пред камерата се гримира,
учи своите милион последователи
на новостите още несъздадени.
А старото тиганче за мекички
ръждата-време бавно го изяжда,
забравило кипенето на олио
и аромата на щастливата закуска.
И само нейното чене
от чашата разказва приказки за внучета
и трие пластмасови сълзи,
така и неразбиращо съвремието...

13.09.2023.

Вдъхновено от стихото "Ахроматична рапсодия" на Красимир Тенев (maistora).
Благодаря на Краси за това епохално и титанично вдъхновение:0))

© Георги Каменов Всички права запазени

Всяка сутрин баба ми,
преди да излезе навън,
сресваше бялата си коса,
слагаше черната си забрадка,
обуваше равните си черни клепаци ...
  2157  32 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??