10.04.2022 г., 19:07 ч.

Нов императив 

  Поезия
133 0 0

Животът ни - разплата тежка.

И вътре в нас, и вън - борба.

Изглежда, туй е неизбежно.

и е по-силно от Съдба.

 

Проклинай и бъди му верен,

привиквай и се противѝ;

понасяй до неимоверност

и в ужаса се вдигай - жив!

 

Пресътворявай се; изгрявай

из мрачинността си, както

подир гонитба до прегряване

дубълът постига кадър.

 

Така в императивност нова

подвизавай се и вмествай ...

 

Човекът тъй се комплектова

за чудното Възшествие!

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??