19.06.2011 г., 22:29 ч.

Нов манифест 

  Поезия » Философска
443 0 1

 

НОВ  МАНИФЕСТ

 

 

ХОРА! Не бдете – човечни станете!...

ХОРА! Не чакайте да дойде времето;

             не се почесвайте по врата и темето!...

ХОРА! Не викайте неволята напразно –

             оправете положението си безобразно!...

ХОРА! Не се молете на царете и на боговете,

             а ръкави запретнете –

             авгиевите обори почистете!...

Почистете въздуха, земята;

             почистете морето, реките, езерата!...

Почистете си душата и делата;

             потърсете в себе си човещината!...

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво! Точно в целта! Харесах много идеята и насърчителните думи
Предложения
: ??:??