23.12.2008 г., 17:26 ч.

Нова година 

  Поезия » Друга
596 0 3
Зимен хлад повя
над гори, поля -
зимата пристига,
облак снежен вдига.

Рой звънчета с меден звън
съобщават, че навън
крачат бодри коледари,
пожелават щедри дари
на работните стопани
след усилен селски труд
и във жега, и във студ.
Влизат с песен в домовете,
благославят, пожелават
здраве и добър живот
на работния народ.

Да бъде зима снеговита,
да дойде пролет дъждовита,
житен клас да тегне в знойно лято,
есен златна да дари богато
работни стопани с добра реколта,
за да направи по-богат живота.
Нова година, добре ни дошла,
с празничен гръм ти ела!
Бъди ти богата с добри дела:
хляб дай на гладния, другар на самотния,
здраве, късмет дай на нас,
наздраве, в  дванайсетия час!

© Василена Т Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??