30.01.2018 г., 22:39 ч.

Нова Година 

  Поезия » Гражданска
720 1 0

Нова Година

 

Космически парад имат
тази нощ звездите. Строили
са се във шпалир и светят
с пълен звезден блясък.

 

Луната е огромна. Дирижира
звездния парад. Осветява
небесата, осветява тя Земята
В тази нощ се сменят две години.

 

Едната си замина уморена
тиха, наранена. А Новата
сияе – чиста, млада и красива.
Звездите я обсипват с пожелания.

 

Пристига тя като принцеса
в карета лунна и звездна светлина.
И слезе на планетата Земя

Пратеник е тя. Носи ново време


Земята я посрещна със надежда.
Във нашата страна пристъпи тя
огряна от звездите и от огромната луна.

И хората я поздравят със Добре дошла.


Усмихната да бъде, да дари тя
всички със обич, здраве и божа благодат
и нов щастлив за хората живот!

Добре дошла в България!


01.01.2018 година
Николина Ники

© Николина ники Чакърова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??