11.01.2023 г., 18:17 ч.

Нова Година 

  Поезия » Хумористична
481 1 1

Сбрахме се капацитети-

във пиенето баш естети.

Празникът си е голям,

няма да го карам сам.

 

Пешо цар е на туршията

и трепач му е ракията.

Виното го прави Борко,

абсолютен е отворко.

 

Аз съм майстор на луканките-

мезе първо на седянките.

Оформя Кирето квартета,

той е цар на мухабета.

 

Нашите женици мили

ни обслужват преко сили.

Е, и те са във играта,

че без тях е зле хавата!

 

Абе, то не сме и  стока!

С пръст ни сочат всички в блока.

Щото май след два, три часа

всички сме под тая маса.

 

Засега държим все още.

Все пак, таз безкрайна нощ е!

Пуснали сме чалга яка,

готвим крайната атака.

 

Часове се нижат бавно.

Караме си ние славно.

Но, главите натежават,

нейде, май, че ще отплават...

 

Най подир и президента

го докара до момента!

Що гърмяне, пукотевица,

във небето гръмотевица!

 

Чукнахме и ние чашите.

Все пак, ние сме от нашите!

Туй е нашата история.

Дано сберем аудитория!

 

© Георги Янков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Яли, пили и се веселили »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??