Техните предци измрели
преди хиляди лета.
В океани са живели
чак до Края на света.
Вдигнали се планините!
Земетръс след земетръс!
Днес черупки сред скалите
се търкалят– кръст до кръст.
Но след толкова години
охлювчета пак пълзят:
те– далечните роднини
на един изгубен свят.
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени