15.05.2012 г., 12:57 ч.

Новата религия 

  Поезия » Гражданска
392 0 0
Честито, хора, за новата религия.
С реални богове наричаме ги “тия”
владетели на всичко земно, свято,
душите ни превърнаха във блато.
 
Икони също има тя, и то какви,
писатели, патриоти и творци,
ако знаеха за нея тез велики хора -
предпочели биха свободата на затвора.
 
Насаждат я на всеки нов човек.
С нея, казват му, животът ще е лек.
Макар че тя брат брата не зачита
и в обществото умело е прикрита.
 
Какво ли прави с нашата майка?
Задъхва се земята от тази шайка
поклонници на някакви хартийки,
боготворят я - пълни простотийки.
 
Със нея, казват, всеки може да е бог!?
Наистина!? Това е просто монолог.
Печатат Ви покани и Вий кълвете.
Кога ли истината ще разберете?
 
Свещеници, равини и имами
във храмовете пускат я да мами.
Поставят касички и молят “Дарете”!
И искате-не искате я приемете.

Обединява тя и всички политици.
Държавата Ви даваме, мръсници.
Уж наша е, после пачките за Вас,
щом се доберете и със моя глас.
 
“Драги зрители”, вий сте похитени
и не от някакви си извънземни.
Медиите тровят ни със нея вечно,
да я приемате, славите, си е човечно.
 
Пари, пари, и пак пари вземи,
работи и повече ни ти върни.
Инфлация, стагнация... Я криза.
Банално, обаче то какво излиза.
 
Милиарди тъпчещи се “Бееее”
вървят след няколко овце.
Работят, дайте им парички,
сеира гледаме го всички.
 
Каква е религията ли? Помислете!
Ако не знаете, пари ми изпратете!?!
Ще стане ли? Ха, май разбрахте!
Пак до парите щом опряхте!
 
Vacuum

© Влади Мир Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??