Да си добър не е предимство,
а честен ли си вече си глупак.
Лъжа и алчност са в единство,
развели над главите ни байрак.
Да си учтив е смешен навик,
моралът е в музейна сбирка.
Наглост и разврат са моден вик
на всяка крачка, до градска спирка.
Да си мечтател е демодé,
не казвай,че харесваш "Болеро".*
Могъщо властват чалга и дайре,
девойки със оскъдно облекло.
Да си Човек! Я стига, моля!
Живеем в нови времена.
На всичко плюй! Псувай си на воля!
Пък... Додето я докараме така!
© Хари Спасов Всички права запазени