Зорницата в съня на Пепеляшка
дойде с покана за небесен бал.
Не знае ли, че дните и са прашни,
а изгревът в очите посивял?
Довечера, когато я повикат
звездите със магичния си глас,
учудено въпросът ще поникне:
Защо различната от всички вас?
Съдбата изненадата е скрила
във орех – рокля от сатен с брокат.
И Пепеляшка, сълзите изтрила,
ще тръгне към примамливия свят.
Плеядите вратите ще отворят,
Касиопея шлейфа ще държи,
Близнаците ще бдят като придворни
в душата нищо да не и тежи.
Небето ще полюшне звън на Лира,
Кентавър ще и подаде ръка
и Водолейно ще звучи Всемира
под своя Млечен път като река.
Избраницата плаха на звездите
ще се почувства равна между тях.
...
На сутринта ще чуя в новините,
че героиня в приказката бях.
2008 г.
© Мария Панайотова Всички права запазени
Сега разбрах, защо Учителката ми в първи клас ни раздаваше за награда сребърни и златни ракети.