21.07.2016 г., 11:26 ч.

Новият свят 

  Поезия
363 0 1

 

Гледай ме, когато съм малък.

И ме гледай, когато съм десет метра висок.

Машината не е месомелачка. Месото е вече смляно дори.

 

Ние сме тези, които ни е страх да крещим,

ние сме тези, които сме дим.

Тъжният остатък от нещо, което някога е било.

Ние сме тези, които още плачехме, когато всички други крещяха.

 

О, дай ни сила!

Наостри нашия меч!

 

Защото битката тепърва започва,

а ние сме толкова плахи и нежни,

че сигурно ще изгорим!

 

Изгубихме всичко, за което да се държим.

Останаха ни само празните думи,

само тъжни отломки и дим.

 

Решихме се да градим разрушения свят,

но кой съм аз, къде си ти,

защо не виждам спасителен бряг?

© Цветомир Койчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Добре предадено чувство на безпомощност и обреченост, което владее не само детските души!
Предложения
: ??:??