НОВОГОДИШНО
Р. Чакърова
Препили фойерверки бляскат
в новогодишното небе.
Но някъде, на тайно място
са скрити две сълзи за теб
и нелогично се изтичат
към локвата от светлина,
а ти обичаш да отричаш,
че те боли от самота.
Избухва огън от причини -
необясними, бели, зли...
И днес, и утре, догодина... -
от роклята ми ще вали.
Ще я събличаш в сън със пръсти,
напипващи до същина
последните пирони в кръста
на вярата, че съм жена.
И ще се слеем до молитва,
докато можем да горим...
А после, Бог когато пита,
почти виновно ще мълчим...
Лондон, 31/12/2016 21:49
© Rositsa Chakarova Всички права запазени