31.12.2019 г., 11:35 ч.

Новогодишно 

  Поезия » Друга
413 0 0

Сурва, сурва нова година,

идваш със гръм, светлини.

Шумно на прага пристъпваш,

какво ли приготвила си ни ти?

 

Сурва, сурва нова година,

стар обичай с векове повелява,

дойдеш ли в земният ни свят,

надеждите с теб да изгряват.

 

Идваш и молим се ние на теб,

дай Боже да е плодовита!

И да се наредят тъй нащата,

с радости да си богата!

 

Нека да има мир на света,

болести, глад далеч да останат!

Нещастни и бедни да няма сега,

хората по-добри нека станат!

 

Дай Боже в нейното възшествие,

само любов на света ни да шества!

Нека се къпем в лъчи, светлина,

щастие да облива тази земя!

 

Сурва, сурва нова година,

туй що пожелахме нека го има!

Сурва, сурва весела година,

на всички честита Ви Нова Година!

Амин!

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??