26.01.2012 г., 10:40 ч.

Някой като теб 

  Поезия » Любовна
1853 2 9

Отдавна търся някой като теб,

с когото да почувствам, че ме има.

Да бъде глух за другите. Слепец,

прочел в очите ми сюжет по Спилбърг...

 

Да ме повика в ден обикновен

с една молитва в стих, недоловимо,

от болка и надежда, с тих рефрен

да ме покръсти с името Любима...

 

Да ме обича плахо, като дъжд,

засвирил във прозореца соната...

В мъглата на съня да се завръща

и с мълнии да реже тъмнината...

 

В сърцето да ме носи, като кръст -

да съм му знак за край и за начало...

Не кой да е, луд, като теб, такъв,

с когото да почувствам, че съм цяла.

 

 

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??