29.09.2013 г., 13:28 ч.  

Някъде във теб... 

  Поезия » Любовна
1486 0 12

Недей завижда на нощта, че е потънала във мен.
Навън е есен. Капят пак листата и ще дойде зима,
а след нея пролетта ще я превърне тихичко във ден –
нашепвайки, че в този свят свиреп отново ще ме има, 
някъде... във теб...

Познаваш тази есен в мен. Как тъжно ми е с тишината.
Живея с истина. Разбърквам мислите си в спомен,
от който само приливна вълна откъсва ме от изгрева.
А после грешните посоки, и онзи сън...
някъде... във теб...

Видях във тъмното звезда да пада, пожелах си истински неща.
Скитам в световете. Звездопадни цветове валят в лилаво.
Замятам одеяло. Усмихвам се и на живота, а онова момиче,
което в теб живее до полуда, още пие кафето си с мляко...
и е някъде... във теб...

© Силвия Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??