9.07.2008 г., 9:37 ч.

Няма да ме търсиш, Господи 

  Поезия » Философска
597 0 4

Няма да ме търсиш, Господи,

в редица чинно две по две.

Нито като кукувица-скитница

или риба в бурното море.

Няма ме на светло,

нито в тъмното

дебна кой пристига в полунощ.

Блудница не съм, ни даже битница

и не крия в джоба нож.

Може да съм в паяжина рехава

или пръст дълбоко под трева,

 мъничка прашинка на ревера

или вкус на сол в сълза.

Може видимо да бъда тука,

може да присъствам без следа.

Като лятното планинско ехо

всичко съм и съм една.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??