Няма да ме търсиш, Господи,
в редица чинно две по две.
Нито като кукувица-скитница
или риба в бурното море.
Няма ме на светло,
нито в тъмното
дебна кой пристига в полунощ.
Блудница не съм, ни даже битница
и не крия в джоба нож.
Може да съм в паяжина рехава
или пръст дълбоко под трева,
мъничка прашинка на ревера
или вкус на сол в сълза.
Може видимо да бъда тука,
може да присъствам без следа.
Като лятното планинско ехо
всичко съм и съм една.
© Христина Комаревска All rights reserved.