25.11.2009 г., 10:00 ч.

Няма празници без тях 

  Поезия » Друга
581 0 2

На празници понякога е тъжно,

защото липсват хора... гласове...

      Усмивките на баба и на кръстница,

и татковото позамислено лице.

 

Представям си ги някъде зад мене

със чаша вино, с песен на уста,

с искрици гордост във душите им  засмени

и обич колкото от тук до вечността.

 

Не ми се плаче, но очите ми се пълнят,

защото ги усещам в този ден,

защото въпреки пространството безмълвно,

аз знам,че те по празници са с мен.

 

И  се надсмивам над тъгата си наивна,

над страховете,над живота и смъртта,

защото знам, че ако истински обичам,

не ще си тръгнат мойте скъпи същества!

 

© Катерина Кайтазова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "защото въпреки пространството безмълвно,
    аз знам,че те по празници са с мен"
    Тъжен поздрав и от мен, Катерина!
  • "...защото знам, че ако истински обичам,
    не ще си тръгнат мойте скъпи същества!" - точно тук е ключето....Те винаги ще бъдат с теб!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??