Ще търсиш в бездната душата си.
Ще се луташ между живота и смъртта.
Ще се молиш всичко да започне отначало.
Ще се надяваш това да е лъжа.
Не искаш да повярваш, че това си ти.
Надяваш се това да е бледа сянка на теб.
Но това си ти, не бягай, това си ти.
Погледни отново в извора. Какво виждаш?
Падението и страданието си, отчаянието си.
Не различаваш истина от лъжа.
Не вярваш в утрешния ден.
Поглеждаш към бездната, тя те завлича.
Падаш, все по-дълбоко и дълбоко.
Погледът ти е изпълнен със смирение.
Това е повелята на съдбата. Черната веда взе
това, което искаше.
© Слънчева усмивка Всички права запазени