26.04.2012 г., 10:14 ч.

Няма вече 

  Поезия
564 1 0

Аз пък вече няма да гласувам!
Отказвам! Няма за кого.
По-добре да си пасувам,
пък и ми е все едно.

 

На безбожния народ му се полагат
безбожни и управници, нали така?
Които на сирачетата не помагат
и не подават на вдовицата ръка.


Против такива не трябвало да се говори.
Наскоро един човек ми забрани.
Прочете нещо и авторитетно измормори:
- Не стихоплетствай, тука не върви!


Това било, той рече - агитация,
но за кого, така не обясни,
предложих му да иде на манифестация
и кристално всичко да си изясни.


Ще повее знаменце на вожда,
ще поцелуе някой друг портрет,
та комунизмът днес тепърва пак прохожда,
със нов костюм, пак спретнат и напет.


Така започват, забраняват да говориш,
сетне хапваш порция пердах,
а колчем продължаваш с тях да спориш,
те въдворяват в лудница, понеже не си с тях.


Предпочитам лудницата, да ви кажа честно,
при комунизма нормалните са там,
и без туй навън е толкова безинтересно,
а и никога не можеш да си сам.


До тебе винаги е Ленин
и наблюдава те изпод око,
пък и ти лепват някой друг ергенин,
да дебне кой, кога, защо.

 

И днес ги има същите юнаци,
дори по форумите киснат и слухтят,
нямат отличителни и други знаци,
познават се, когато изгрухтят.

© Лебовски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??