31.05.2018 г., 10:49 ч.  

Няма връщане 

  Поезия » Философска, Гражданска, Друга
352 4 5

Когато няма връщане назад

и чашата с горчилка си изпил,

за тебе друг е вече тоя свят

и приеми го – "някога си бил“.

 

Делата твои ти постлаха път,

по който да вървиш и занапред,

прекрачил житейския кръстопът,

не помнещ що е „по масло и мед“.

 

Ще срещаш бури, тръни ще береш,

усти ще те проклинат до полуда,

ала не трябва в нищо да се спреш,

щом страницата си прелистил – друга.

 

Върви човеко, пътят си е твой,

недей наднича в чуждите пътеки,

целта преследвай на живота свой,

заложена във всичките ти клетки!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??