11.12.2018 г., 7:49 ч.

Нямаме нужда 

  Поезия » Пейзажна, Философска, Гражданска, Свободен стих
702 0 0

Нямаме нужда

 

Нямаме нужда
от обич чужда.
Ако ний не съхраним
това, което ни е в полза.

 

Нямаме нужда,
лоши да бъдем,
нямаме нужда
от неземни богатства.

 

Земята дими,
тя има нужда
от нашата склонност
към помощ!

 

Или по-правилно,
тя няма нужда
от нашите тленни,
токсични постъпки.

 

Нямаме нужда,
тя е във нужда!
Да диша,
да диша!

 

Ний нямаме нужда,
докато по нея пълзим,
да я душим
с наш'те безумни постъпки.

 

Ако ли не,
в момент един
тя няма да има нужда
от нас, които пълзим.

 

Нямаме нужда
от обич чужда.
Ако ний не спасим
Земята ни майка,
дълбоко затрупана
с простотия и дим!

 

А.А.

 

 

 

 

© А.А. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??