6.01.2015 г., 7:43 ч.  

Нямаш право да съдиш 

  Поезия
644 0 1

И да знаете..
На обиди много нося,
мнението ви не ме вълнува,
Ако ща ще ходя гола, боса -
вас това не ви интересува!
Ще живея, както искам,
да бъда себе си избирам.
Ще викам, ще плача, ще се смея,
все едно е кой ще ме разбира.
Аз съм тази, дето има право
да се усмихва и да обича.
Даже този със сърце кораво,
или който на любов ще ме обрича.
Аз избирам къде, кога и как
ще бъда, ще говоря, ще се чувствам.
И ще бродя, ще будувам в мрак,
но ще съм истинска, а не изкуствена.
Аз решила съм да съм добра,
дори понякога наивно, прекалено.
Да ме съдите? Нямате право на това.
Моят избор не ме прави обвинена.
И говорете, каквото желаете,
обсъждайте, мразете ме ако щете.
За мен пак нищо няма да знаете,
вашите хули за мене са цвете.
Р.Братанова

© Рали Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми твоята самоувереност и решителност!
    Хубаво е,че не робуваш на чужди мнения и оценки!
    Продължавай да дерзаеш, Рали!
Предложения
: ??:??