3.09.2016 г., 17:33 ч.  

Обедна импресия 

  Поезия » Друга
223 0 1

ОБЕДНА ИМПРЕСИЯ 
Р.Чакърова 

 

Мирише приятно... Съседите готвят. 
И съботна леност в квартала пълзи... 
На слънце изтяга се черната котка
и плува из котешки, малки мечти. 

 

А детската врява разгонва врабцИте, 
кълвящи усърдно назрелите ябълки. 
И в тази хармония (мен ако питате...)
бемолът на трета направо си трябва... 

 

Минорната терца спонтанно ме гложди, 
звучи ми... ( Такава е явно нагласата...) 
Изобщо, от всякакви точки изхождам. 
Най - вече - от гледната точка на вятъра. 

 

Спокоен е, плавен... И есенно гали 
опънати струни, изтръгва копнежи... 
С ТРОХИЧКИ от стария хляб ще нахраня 
куплетите, гладни за моята НЕЖНОСТ ... 

Лондон 03/09/2016 ' 12:14

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??