21.01.2008 г., 20:34 ч.

Обесена ядка с мащерка 

  Поезия
773 0 3

Ако всяка една ядка реши да се обеси,

ще накърни гордостта на ореха,

защото той не се е сетил пръв.

Ако сърцето на една бухтичка се окървави

като това на кипящ чайник,

то голямата палачинка на земята ще загори от мъка.

И после ще ми говорят, разните му там поети,

че светът е е само рози и любов...

Пък аз ще им отвърна - Клетници!

Аман от люти шипки без самардала!

А те ще се погледнат смутено,

неразбиращо какво им казвам,

няма начин - туй е то - 

безкрайното мълчание на четирилстната детелина,

танцуваща гьобеци върху Хендел! 

© Стефан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • самардалата е подправка за картофи основно...
  • Одобрявам, да, че и потърсих други твои, но не намерих.
    /само оправи 'четерилИстна'/
  • И аз не разбрах какво казваш
Предложения
: ??:??