5.10.2012 г., 21:50 ч.

Обходени друми 

  Поезия » Любовна
700 0 11

Тази нощ не затваряй вратата,

малка свещ остави да гори,

та когато безпътна луната

до усмивка на сърп се смали

 

с тихи стъпки до теб да се сгуша

вледенена от нощния мрак…

В тази нощ и щурците ще слушат

как една наранена жена

 

сплита всички обходени друми

и безмълвна, рисува страстта…

Две тела се изгарят без думи,

устни две жадно сричат нощта

 

като в храм на греховно начало…

Тази нощ любовта е олтар –

полудяла, взривена до бяло…

После в утрото вятърът стар

 

дълго, дълго умът си ще сбира

и във две неизтрити сълзи

път към нова любов ще намира…

И ще бъде по-жив от преди…

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??