24.05.2008 г., 22:17 ч.  

Стръкче детелинка 

  Поезия » Любовна
737 0 10

 

 

Търсил си ме толкова години –
някъде сред другите звезди,
а пък аз съм стръкче детелина
и се радвам, че ме скъса ти.

С четири листенца ще покръстя
тази обич, дето ни събра.
Нека ласката на твойте пръсти
да ме прави светла и добра.

Искам ангелското ти начало
да прелее в дивата ми кръв:
аз да бъда истинска и бяла,
ти в живота ми да бъдеш пръв.

 

© Елица Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??