27.09.2007 г., 9:19 ч.

Обич нарисувана 

  Поезия
939 0 5
Един мъж се усмихна,
видях в очите му синева,
сърцето ми сякаш притихна
и нежност в мен разцъфтя.

Две ръце ми предложи -
обител за моя ден,
на моите устни сложи
две устни като сатен.

Напи ме сякаш със вино,
със сладост ме напои
и силното мъжко име
по-нежно от стих звучи.

Една обич ми нарисува,
една приказка сътвори,
в мен езичница затанцува
със разпилени коси.

Събра ми пера от птици,
от пеперуди прашец,
лъчи от ранни зорници
и ми зави венец.

Накрая сам коленичи,
не каза нищо, мълчи.
Как зная, че ме обича?
Не лъжат тези очи...

© Зорница Петровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??