9.07.2020 г., 10:57 ч.

Обич през юли 

  Поезия » Гражданска
737 0 0

 

Юли,
лятото знае,
как топлина да ни носи.
И вятъра, ти чу ли,
колко обича,
а не задава въпроси?

 

Само човекът нехае,
пристъпва и неканен,
влиза обич да проси.
И то от някой случаен.
Влюбва се, пада от любовни откоси.

 

А юли знае как се обича,
и колко топлината струва.
Роса по тревата се стича,
и слънце земята целува.

 

И луната звездите прегръща,
и залезът нощта с усмивка посреща.
Само човекът гръб ти обръща,
любовта ти, за него е много гореща.

 

А ти, обичай, чу ли?
Лятото знае, кой какво иска.
Не натъжавай месеца юли,
усмивката дай си на душата най-близка.

 

Явор Перфанов
08.07.2020 г.
Г. Оряховица

 

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??