6.10.2013 г., 12:08 ч.

Обичах те, но ти не пожела... 

  Поезия » Любовна
604 0 0

Обичах те,

но ти не пожела...

Пръстен взе от мен,

а от теб получих

красив елен от сребърен кавказки филигран.

Еленовия рог някой коварно счупи

после и накитът -

чашата с причастието позната,

дарен ми на първия бал на зрелостта -

пръстенът, воюван с диплома в ръката,

потънаха безследно,

похитени от светлооки красавици,

червенокоси блюстители -

заради ревност лична

и мероприятие неблагородно, своеволно.

 

Обичах те, но ти не пожела...

Така от толкова години минали

останах аз -

годеница без годеж...

 

05.02.1988 г.

© Марина Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??