16.08.2023 г., 19:22 ч.  

Обичай 

  Поезия » Любовна
211 0 6

Помечтай си за мен като бликащ в усоите ручей, 

помечтай и повярвай, че точно на теб ще се случа. 

Че мечтите са нещо красиво, напълно безплатно, 

но понякога се шегуват и се сбъдват обратно. 

 

Ще кажеш: "Обичам те, ти мой си отдавнашен блян, 

аз те чаках с надеждата на човек от обич пиян."

Но когато се срещнем ще забравиш всичките думи -

ще намериш ли смелост да бъдеш за миг неразумен?

 

Ще намериш ли смелост да стане мечтата реалност 

или просто ще чакаш нещо лесно, скучно, банално?

Внимавай какво пожелаваш, казват старите хора, 

ако нямаш кураж и душа, не поглеждай на горе. 

 

Щом света побереш в малка капка роса от небето, 

чак тогава ще мога да те пусна вътре в сърцето. 

© Nina Sarieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много си мила, Скити, благодаря ти!
  • Винаги трябва да има мечти, а когато са осъществени идват нови и нови... Описала си прекрасната мечта за любов, със страхотен финал!
    Поздрав, Нинка!
  • Много ли искам? По-малко не мога. Благодаря ти, Катя!
  • Ти си трудна мечта.
    Никога не е лесно, когато са замесени чувства.
    Хареса ми.
  • Благодаря, Сенилга!
  • Перфектно!
Предложения
: ??:??