Божествен е сънят ми, че те има
и в мислите, и в зрящия ми ден!
Една си ти: тъй истинска за мен,
очаквана, желана и любима!
Добра и топла, ласкава ръка
протягаш пак - да може да ни свърже,
но не в греховен плен, от който бърже
животът развенчава низостта.
Не искам бездна, търся висина,
а с тебе само мога да я стигна!
Обичай ме, с любов да се въздигна
и с ангелска любов да полетя!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени