16.05.2008 г., 20:47 ч.

Обичай ме сега... 

  Поезия » Любовна
1299 0 14
От днес ще нося черната си рокля
(със бялата комините ще чистя)!
Ще съдя! Ще наказвам! Ще говоря,
когато и каквото си поискам!

Ще бъда трън, забоден във ръката
(дори с игла не можеш ме извади).
Ще бъда като киселец в устата -
така ще ти горчи, че ще те дави!

През огъня сърцето ти ще мине
(сълзите ти ще молят за пощада!).
Ще бъда огън - няма да изстина
(а ти ще разбереш какво е в ада).

От днес ще бъда нещо нетипично
(по-лошо и от страшните кошмари).
Напълно ще забравя да обичам!
Със думи ще руша и ще събарям.

Страхувай се, страхувай се от мене!
(Докато бях добра не ме обикна...)
Дали сега достойнството във тебе
със тази моя същност ще привикне?

© Васка Мадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??