12.08.2015 г., 18:31 ч.

Обичай ме така 

  Поезия
411 1 4

Обичай ме така

 

Обичай ме, така, че да възкръсна,
от ничия да стана път и смисъл.
Но моля те, не ме пристягай в пръстен,
направиш ли го, няма да съм истинска.


Не мога да съм твое притежание,
(най-важна в любовта е свободата)
объркват ме ненужни обещания.
Обичам те! — за миг от вечността ти.

 

Защото любовта не е за слабите,
за истинската обич трябва смелост.
А всяко притежание ограбва ни
от чувствата и ставаме нефелни.

 

Бъди до мен. Да зная, че те има,
но искам свободата си да пазиш.
Любов такава дай ми, с ново име
в пределите (за двама в свят) на Аза.

 

И няма да изпитам страх от нищо,
защото с теб ще бъда много силна.
Без всяко притежание излишно
любов ще си даряваме и сила.

 

Обичам те! — и себе си оставам.
Единствено така ще бъда твоя.
От миговете, Вечност ще направим,
душите ни (и в слятост) щом са волни.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Лейди, Вики, Василка, Електра, Анастасия, Младен, Дани, благодаря, че харесахте! Светъл празничен ден!
  • "Обичам те! — за миг от вечността ти."

    Невероятен стих!
  • Няма ли я свободата, любовта си отива бавно. Поздрав! Харесах!
  • Пълниш ми душата, Цвети!
Предложения
: ??:??